Опубліковано Залишити коментар

Що одягти на весну 2024

Що одягти на весну 2024?
Що носити цієї весни? Модні тренди 2024 року в одязі та аксесуарах.

З початком весни часто хочеться змінити імідж чи просто оновити гардероб — в ідеалі, щоб він відповідав останнім модним тенденціям.

Основні кольори весни-2024

Кілька місяців тому американський Інститут кольору Pantone представив головний колір 2024 – Peach Fuzz («персиковий пух»). За словами експертів компанії, цей ніжний персиковий колір символізує емпатію, співчуття та єднання людей один з одним. Завдяки Pantone відтінки персикового будуть у тренді весь рік.

Судячи з палітри кольорів минулих тижнів моди, навесні та влітку 2024 року будуть також популярні наступні кольори.

Чорний (Black)

Який би колір не намагалися уявити «новим чорним», модельєри рік у рік залишаються вірними класиці. За даними модної платформи Tagwalk, більш ніж половина образів, представлених дизайнерами на показах весна-літо 2024 року, були чорними. У нього одягли своїх моделей Saint Laurent та Issey Miyake, Proenza Schouler та Tom Ford. З одного боку, така пристрасть до чорного може здатися нудною, з іншого — це чудова новина для всіх, хто не любить часто міняти гардероб, адже пара чорних речей знайдеться вдома в кожного.

Білий (Porcelain White)

Ще один класичний колір, який теж часто зустрічався на подіумах останніх тижнів моди. Valentino представив короткі літні білі сукні з фігурними вирізами по всьому тілу, а Chloé та Molly Goddard – елегантне вечірнє вбрання. Щоб зробити образ цікавішим, модельєри пропонують вибирати білі речі незвичайних фасонів та текстур та розбавляти їх аксесуарами.

Вишнево-червоний (Cherry red)

Не встигли всі модниці зробити вишневий манікюр, як тренд на цей колір поширився набагато далі. Вишнево-червоний відтінок, який Сабато де Сарно назвав Gucci Rosso, став основним у його першій колекції на посаді креативного директора Gucci. Від фірмового чорного відійшов і модельєр Рік Оуенс, який вбрав своїх моделей у темно-червоні розкльошені штани, бюстгальтери без кісточок та химерні черевики.

Небесно-блакитний (Sky blue)

Ніжний і водночас помітний небесно-блакитний ідеальний відтінок для весни. До того ж він відмінно вписується в mermaid core – русалочій стиль, особливо популярний минулого року, але ще не втратив своїх позицій. Провокаційні напівпрозорі сукні блакитного кольору представили Alaïa та Bottega Veneta, а Ahluwalia додала йому фактурності шляхом атласних тканин.

Фото: Giovanni / WWD via Getty Images

Золотий (Liquid gold)

Один із головних трендів весни-2024 — блискучі тканини. Ефекту сяйва можна досягти шляхом матеріалу, але легше просто одягнути одяг золотого кольору. Головне, вибрати шляхетний рівний відтінок, більше схожий на колір старовинної позолоченої рами, а не дешевої біжутерії. За натхненням та референсами можна звернутися до Ralph Lauren, Di Petsa та Alberta Ferretti.

Силуети та фасони

Стиль 1990-х

Прозорі водолазки, масивні піджаки, приталені брючні костюми, шовкові сукні в білизняному стилі, шпильки та тваринні принти — з розквітом оверсайзу все це стало вважатися мало не моветоном, проте останні тижні моди показали, що жінки встигли скучити за сексуальним. Так що ностальгувати по 90-х тепер не соромно, причому, крім максимально жіночних образів, актуально виглядатимуть речі в стилі гранж. Та офісні костюми унісекс.

Фото: Christian Vierig / Getty Images

Плаття сорочка

Хтось скаже: «Сумно», Carolina Herrera та Vaquera скажуть : «Універсально». Так, та сама біла сорочка, яку багато хто носив і з джинсами, і з легінсами, і з одними колготками, знову повертається на подіум. Дизайнери пропонують дати волю фантазії і поводитися зі звичною річчю, як захочеться: носити її як нічну сорочку, поєднувати з поясом і підборами або носити зі штанами навипуск.

Шорти-труси та об’ємний верх

Першим одягнути кашемірові труси з оверсайз-верхом запропонував бренд Miu Miu в колекції осінь-зима 2023. Незважаючи на абсолютну непрактичність тренду, дизайнерам він сподобався, і ось уже Gucci, Prada, Isabel Marant і Schiaparelli наслідували його приклад. Куди піти в такому образі, чесно кажучи, незрозуміло, але можна його трохи модифікувати – надіти шорти довше, а верх зробити максимально невикликаючим.

Фото: Christian Vierig / Getty Images

Мікро-сукні

Всім втомленим від оверсайзу та штанів у стилі хіп-хоперів присвячується – мікро-сукні до середини стегна чи трохи вище. Причому модельєри пропонують носити їх на голі ноги, максимум із тонкими колготками. Стояти в такому вбранні загалом зручно, а от як ходити чи сісти — велике питання. Практичним модникам Gucci радить додати до образу штани, хоча будь-які експерименти цієї весни не забороняються.

Ускладнений тренч

Без тренчів не обходиться жодна весна, проте цього разу дизайнери пропонують трохи пожвавити їх за рахунок складного крою та декору. Затяжки на кулісці, капюшони та численні декоративні елементи – на будь-який смак, колір та гаманець.

Аксесуари

Банти

Торішній тренд, який перекочував у 2024 році і не планує йти. З бантами у волоссі або на одязі виходили моделі Simone Rocha, Nina Ricci, Balenciaga і навіть Versace, креативний директор якого зазвичай уникає будь-яких натяків на ляльковість. Найсміливіші можуть носити об’ємні банти на спідницях або светрах, а як нейтральний, але стильний аксесуар підійде кольє з бантом або витончений шовковий бант-гумка.

Фото: Raimonda Kulikauskiene / Getty Images

Масивні браслети

Трендом на великі браслети модна індустрія завдячує іспанському модному будинку Loewe, який представив нестандартні прикраси у своїй весняно-літній колекції. Креативний директор Loewe Джонатан Андерсон, наслідуючи стиль бренду, зробив браслети з вигинами, проте в інших дизайнерів (і в мас-маркеті, в тому числі) можна частіше зустріти браслети геометричних форм: квадратні або круглі.

Асиметричні сережки

Ще один тренд, який уже давно полюбився і дизайнерам, і модницям, — сережки різної довжини та розміру. Це унікальний аксесуар, який можна носити як з повсякденними образами, так і вечірні сукні, головне, щоб сережки були зроблені з одного металу. Невеликий лайфхак: найвигідніші асиметричні сережки виглядають з гладким укладанням, наприклад, високим хвостом або пучком.

Стилі та естетика

Від тих, хто стежить за трендами чи просто періодично заходить у соціальні мережі, напевно, не сховалася навала так званих «корів»: балеткор, мермейдкор, гоблінкор, барбікор. Кор (core) – це позначення будь-якої модної естетики, а перше слово – її напрямок. Іноді естетиці дають окрему назву, наприклад Slavic girl (стиль слов’янської дівчини, як правило, з початку нульових).

Згідно з передбаченнями соціальної мережі Pinterest, навесні та влітку 2024 року наймоднішими будуть наступні естетики.

Office siren

Щось схоже на минулорічний тренд Librarian core (естетика бібліотекаря), але більш зухвале та витончене. Office siren (дослівно – офісна сирена) – це яскрава і приваблива бізнес-леді, одягнена строго, але сексуально. Улюблені кольори офісної сирени: чорний, сірий, коричневий та бордовий; у гардеробі переважають брючні костюми, спідниці-олівець, шовкові блузки, туфлі на шпильках та окуляри у вузькій оправі. Якщо коротко, ідеальна office siren – це героїня “Диявол носить Prada” – сирена, яку зіграла супермодель Жизель Бюндхен.

Mob wife

Стиль mob wife (тобто «дружини мафіозі») завірусився у соцмережах завдяки вирізкам із кримінального серіалу «Клан Сопрано», який нещодавно відзначив 25-річчя. Користувачі надихнулися фатально дружини головного героя, Кармели Сопрано, і стали приміряти його на себе. Головні атрибути стилю mob wife: дорогі якісні речі, хутро та шкіра, анімалістичні принти та золоті прикраси, приталені жакети та міні-спідниці, яскравий макіяж та чоботи на підборах.

Фото: Claudio Lavenia / Getty Images

Grandpa core

Найзатишніший (і легкий для повторення) тренд – grandpa core. Буквально — дідусин стиль. За референсами просунуті зумери звертаються до чоловічої моди 1940-1960-х років і витягують зі скриньок вінтажні светри з бавовни та щільної шерсті, вельветові штани, твідові піджаки та картаті сорочки. Можливо, в російських реаліях набір одягу буде трохи іншим, але повірте — звання найстильнішого гостя на вечірці все одно забезпечене.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *